Opekaná špekačka na ohni zasratá od popola.
Špekačku napichneme na palicu a začneme opekať. Opekáme dovtedy až kým nieje opečená do chrumkava, prípadne dovtedy kým nám nespadne do pahreby. Ak nám spadla do pahreby snažíme sa ju vytiahnuť. Takto zasratou špekačkou od popola pohrdneme a dáme si paštékový chleba. Ak však máme stále chuť na opekanú špekačku tak postup opakujeme až pokiaľ nám nepríde chuť na paštékový chleba. Podobne pripravujeme aj opekanú slaninu zasratú od popola.
Super rýchla saklová polievka bez vody trampská.
Odkrojíme si krajec chleba. Krajec nie je podmienkou,môže byť aj lunt , trhanec či íný tvar chleba. Otvorýme pytlík s polievkou najlepšia je gulášová a obsah sáčku vysypeme na chleba pričom sa ničomu nečudujeme a sypeme podľa chuti množstvo polievky. Keď je chleba posypaný začneme jesť. Je to rýchle a strašne po tom smädí. Ako aperitív doporučujem 14 pív prekladaných tvrdým alkoholom.
Káva kamaráta trampa.
Tákúto kávu si nevaríme . Ak vsatneme prvý počkáme až si kamarát kávu uvarí sám a túto mu vypijeme. Ak sladíme je treba počkať až si ju kamarát osladí. Ak sa Vám dostane do rúk káva neosladená a vy sladíte tak ju vylejeme do lesa a počkáme až si nejaký kamarát uvarí a osladí.
Rakayov červený strik veľký.
Do pollitrového pohára z celej duše nalejeme celé štyri deci čistého vína a necelé deci koly . Ak kolu nedáme nevadí. Pijeme glgavo.
Opekané zemiaky v pahrebe.
Zemiaky v pahrebe opekáme nie vtedy ked si na ne spomenieme ,ale hlavne v tedy ked ich máme vôbec zo sebou, čo by som sa divil keby ich niekto mal. Ak však ich náhodou niekto má a sú jedlé tak ich hodíme do pahreby a to je všetko. Nevyberáme , necháme ich zhorieť. Podľa trampského receptu sa totiž zemiaky s pahreby nikdy nevyberali.
Trampský lokeš od Guga
Postup prípravy trampského lokša je na požiadanie na adrese :
dovrtel@szm.sk
Spocený salám z ruksaku
Spocený salám nepripravujeme my , ale salám sa pripravý sám. Najvhodnejší je vakuovo balený a výhodou je , ak je v tom ruksaku zabudnutý s predchádzajucej akcie. (min týždeň do zadu) Jeme ho len v prípade že netušíme že ho niekdo našiel a načal... Ak sa to dozvieme po konzumácií je treba okmžite vypiť pol litra tvrdého alkoholu. Dobrú chuť...
Odstáte varené víno
Čo potrebujeme:
vstávať prvý,netušiť čo sme včera robili a pili,mať hrozný smäd ,
toto všetko pomiešame .....
Odstáte varené víno pijeme v nedeľu ráno ak vôbec nejaké zostalo ,a to v domienke že niekto v noci navaril čaj ? ! To že je to varené víno zo soboty sa dozvieme až v tedy keď sa niekto spýta : "To kerý k...t vyslopal to víno"....
Palova limonáda
Tento nápoj býva obyčajne vysoko kvalitný je vyrobený s tých najlepších vybraných surovín a je prudko nealkoholický. Ak máme chuť dať si čo len dúšok tak zabudnite Palo nedá nikomu... a tak keď už nie je čím zapiť poldeci , tak na drzáka s pivom , alebo bez , len tak...
Na zdravie.
Borovičkove hody
Na borovičkove hody potrebujeme:
...aspoň jedného kamaráta ,ktorý to všetko zaplatí a jedného dobrého kamaráta , ktorý nám bude robiť spoločnosť.
Pijeme dovtedy kým nemáme pocit,že sme na kolotoči, ako na ozajstných hodoch. Čím viac vypijeme tým je kolotoč rýchlejší. Rýchlosť kolotoča môže zvýšiť aj prekladanie borovičky s pivom ,alebo nebodaj z vínom, ale to snáď hádam nie...?..? no záleží ,na akom kolotoči sa chceme na hodoch povoziť....
takže: 1- borovička = detský kolotoč
5- borovičiek = malý reťazák
7- borovičiek = veľký reťazák
10- borovičiek = húsenková dráha
12- borovičiek = twister
15- borovičiek = centrifúga
15 - a viac..... umelá simulácia bezváhového stavu
Rozdrúzgané slané paličky
Rozdrúzgané slané paličky pripravujeme po ceste zo šenku. Kúpime ich pri odchode z krčmy keď pijeme Kapurkový a vložíme ich do vačku bundy. Aby sme ich nestratili pre istotu máme ruku stále vo vačku a ideme oproti tme lesom na zrub , pričom stále padáme na zem. Ruku nevyťahujeme , lebo by sme túto polnočnú delikatesu mohli stratit. Pri každom náznaku pádu pevne stiskneme sáčik vo vrecku. Vytiahneme po polnoci . Rozdrúzgané z vačku bundy ich hodíme na stôl.
Uhni letí paštéka
Postup:
Na vander si zoberiem veľké množstvo paštekových konzerv. Čím väčšia paštéka tým lepší efekt. Dobre je zo sebou mať v tomto prípade aj tých pravých kuchárov v tomto prípade Dano a Nino ,ktorý ma tento recept naučili. Do horiaceho ohňa vhodíme zatvorenú celú nenačatú a neporušenú konzervu. Schováme sa za najbližší strom a čakáme až kým konzervu nerostrhne tlak spôsobený smažením sa paštéky v uzatvorenej konzerve.Spoza stromu nakúkame tak ,aby nás letiaca paštéka nezasiahla do tváre ona totiž veľmi páli.Ak sa nám to páčilo opakujeme až do vtedy kým neexplodujú všetky paštéky .Hladný sa potom ponáhľame z vandru domo.
Komentáre
Prehľad komentárov
kedysi sme robili sodu s takou redukciou s bombickou na dve 2 litrove fllase od napr nejakej malinovky. cez toto nechas prejst bobrovicku.Po konzumacii grgas borovicku este niekolko dni.
Na Rozbehoch som raz popijal kofolu s rumom. Do krigla s kofolou vylejes deci rumu. po kazdej runde od kamosov vylejes obsah pohariky s rumom do krigla. Okolo polnoci je v krigly rum s farbou kofoly. Tramp nevyzera ako Norton a pijesa to do kym zdvihnes krigel.
Gugov recept na opekany chleba.
Do ohna sa nahadze vsetok odpad co kto cez viken priniesol. Najlepsie plno igelitu. na palicku chleba a opeka sa. Ak vam odpadne kus chleba a schmatne ho biely retriever Taro. Treba ho chytiti za tlamu a tento kus mu odtial vyrvat. Potom staci tentokusok hodit do ust s chutou zhltnut. niektorym prejde chut na ranjky. Ze Dymo? To nevadi Taki co zjedia jeho ranajky sa najdu.
super!!
(Dana, 15. 5. 2011 8:25)Díky za pobavení,nechám se na letošní cestě po slovensku inspirovat.
Super
(Pajdo, 26. 2. 2011 21:26)Tak tieto recepty má pobavli. Aj ja mám recept na prežitie, bukové, alebo harbové púčiky a zapiť rosou...
Pochvala
(Manitu, 17. 10. 2009 21:57)nazdar, tak toto je naozaj dobrá stránka...zabavil som sa!
103%
(monto, 30. 6. 2009 0:46)skoro sme sa tu doščali, ani nekukam dalse, necham na specialnu prilezitost jak dobre vinko.. je to kvalita kamo
Borovičkove hody
(Andarea, 26. 2. 2008 8:05)zaujimave recepty mam vela receptov ale taketo nie
par co si zabudol
(Ja sak ma poznas, 28. 6. 2014 6:08)